Alpakkagarn i Oslo

Alpakkagarn er en fantastisk garntype å strikke med. Den dag i dag finner arkeologene rester av tøy laget av alpakkafiber som er nærmere 2000 år gammelt i Latin-Amerika. Dette gir en viss idé om hvor holdbare fibrene er. Conquistadorene som erobret Peru hadde ingen forståelse for alpakkafibrenes kvaliteter og gikk ut fra at deres medbrakte merinosauer ga den beste ulla. De fokuserte på alt gullet.

I inkaenes forholdsvis korte storhetsperiode hadde de solide tradisjoner innenfor tekstil. Alpakka, bomull og lama ga fibrene de vevde sitt tøy og sine tepper av.

Alpakkafiberen var så luksuriøs at den var forbeholdt den kongelige familie. Grünerløkka Garn har svært godt alpakkagarn, til gode priser. Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på alpakkagarn.

Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om alpakkagarn.

Alpakkagarn i det moderne samfunn

I dagens moderne samfunn er vi klar over de gode egenskapene til alpakkagarn. Alpakkaer produserer en av verdens fineste og mest luksuriøse naturlige fibre. Fibrene blir klippet av dyrene en gang i året. Alpakkaene har ca. 22 forskjellige basisfarger, av disse igjen er det mengder av variasjoner hvilket tilsammen utgjør over 200 fargenyanser. Dette er langt fler enn noe annet fiber- og ullproduserende dyr i verden.

Alpakkafiberen produseres i hovedsak i Peru, der ca. 2,1 millioner alpakkaer er i produksjon. Fiberen brukes i flere typer klær, som sokker, gensere, pledd, topper, singletter, osv, og dersom plaggene er laget av god fiber klør de ikke, isolerer både mot varme og kulde, og er lett å bære.

Alpakkafiberen var så luksuriøs at den var forbeholdt den kongelige familie. Grünerløkka Garn har svært godt alpakkagarn, til gode priser.
Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på alpakkagarn.

Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om alpakkagarn.