Bomullsgarn i Oslo

Bomull har mange egenskaper som gjør det velegnet som garn. Kvalitetsforskjellen på bomullsfibrer ligger først og fremst i fiberlengden. Jo lengre fibrer, desto bedre kvalitet og lettere er den å gjøre ren. Bomullsplanten har blitt dyrket og brukt i klær i mange tusen år. Kjemikalier i bomullsgarn ble blandet inn i bomullen noen år etter den andre verdenskrig.

Økologiske bommullsgarn er velegnet for strikkeglade mennesker som ikke ønsker "kjemisk innblanding" i garnet sitt.. Grûnerløkka Garn har bomullsgarn til gode priser. Et eksempel på bomullsgarn med gode egenskaper er det økologiske garnet Selba ull/bomull. Dette er et bomullsgarn/ullgarn som består av 50% økologisk ull og 50% økologisk bomull.

Dette er et luksusgarn for alle stikkeglade mennesker til overkommelig pris.
Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på bomullsgarn.

Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om bomullsgarn.

Bomull som materiale

Bomullstekstiler har høy motstandskraft mot mekanisk påvirkning og er svært slitesterkt selv i våt tilstand. Dog så er bomull lite elastiske i forhold til ull og tar relativt lett opp fuktighet.

Økologisk bomull produseres uten bruk av kjemisk-syntetiske sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte frø. Dersom bomullen er sertifisert får bøndene en merpris for bomullen, som er mer rettferdig med tanke på produksjonskostnader enn i konvensjonell produksjon.

Ubehandlet bomull kan normalt vaskes ved 95°C. Men på grunn av etterbehandling som tekstilfarge og trykk er det mange plagg som ikke tåler mer enn 30-40°C. Kroppsnære plagg av bomull bør vaskes ved 60°C for tilstrekkelig rengjøring.

Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på bomullsgarn.

Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om bomullsgarn.