KNITTING FOR OLIVE

Knitting for Olives visjon:

Vår visjon har vært å lage deilig, miljøvennlig og dyrevennlig garn av 100% naturlig materiale i virkelig god kvalitet og i et vell av vakre farger.

Vi bruker bare merinoull som kommer fra sauer i Patagoia der mulesing ikke finner sted. Vi bruker også mohair fra geiter, som behandles i samsvar med gjeldende dyrevelferdsrettigheter i området.

Alle garnkvalitetene våre er Oeko-Tex Standard 100 bekreftet.

Eco-tex standard 100-sertifisering er en menneskelig-organisk produktmerking som sikrer at brukerne ikke blir utsatt for skadelige effekter fra tekstilproduktene.

Vi lager og velger fargene våre nøye, og finner ofte inspirasjon i årstidene.

Bærekraft

Det er viktig for oss at vi ivaretar planeten vår så godt vi kan, slik at mange andre kan dra nytte av den lenge inn i framtiden.

Vi prøver derfor å begrense bruken av plast så mye som mulig. Vår emballasjebedrift sender garn til oss i resirkulert plast, som vi deretter sorterer for gjenvinning. Garnet er også pakket i pappesker, som vi resirkulerer og viderefører til våre forhandlere.

Bannerne på garnet vårt er også laget av resirkulert papir. Dette er grunnen til at overflaten ikke er så blank som mange andre bannere, og de er lett krøllede.

Vi prøver hele tiden å være bevisste på hvordan vi best ivaretar miljøet i vårt arbeid.