Ullgarn

Ullgarn er hår som kommer fra pelsen på forskjellige dyr. I dagligtale er ull et råvaretekstil fremstilt av ull fra sau, men kan også komme fra geit eller andre dyr som har pels med lange hår. Ull spinnes til garn eller tråd.

Ull er et varmt materiale som isolerer godt. Fuktighet blir liggende utenpå og trekker ikke inn.

Klesplagg laget av ull har egenskapen at det oppleves varmt, pga. luft mellom fibrene. Ullplagg kan ikke vaskes med for varmt vann, for da blir fibrene ødelagt.I motsetning til bomull som er et karbohydrat framstilt fra et mykt fiber som vokser rundt frøene til plantearter av slekten Gossypium, er ull en form for protein.

Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på ullgarn. Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om ullgarn.

Bomullsgarn til gode priser

Grûnerløkka Garn har bomullsgarn til gode priser. Et eksempel på bomullsgarn med gode egenskaper er det økologiske garnet Selba ull/bomull. Dette er et bomullsgarn/ullgarn som består av 50% økologisk ull og 50% økologisk bomull.

Grûnerløkka Garn dekker Oslo generelt og Grünerløkka i hovedsak. I tillegg har vi nettbutikk med gode priser på alpakkagarn. Kontakt Grünerløkka Garn for mer informasjon om alpakkagarn.